Někdo miluje bublinky a já zmrzlinu! Nejradši mám ty smetanové a málokdy uplyne týden, abych nezašla do mé nejoblíbenější české italské zmrzlinárny v Praze Crème de la crème na nálož Slaného arašídu, Pistácie a Lískového oříšku... No nepíši to jako recenzi na malý krámek na Husove ulici, ale přesto, kdo Crème de la crème neznáte - tady je odkaz:

https://www.cremecreme.cz/cs/

Jo a můžete si tam dát i veganskou verzi smetanových zmrzlin, ty se vytváří pod dohledem Pana zmrzlinky z rostlinných biomlék a čekankové vlákniny.

Teď zpět k receptu...:-)

Tedy k receptu...tohle snad ani recept není...nanacream, jak se téhle zdravé dobrotě říká, jistě řada z Vás zná.

Na můj stůl patří pravidelně a jen různě kombinuji varianty.


Co budete potřebovat (1 porce):

- 2-3 zmrzlé hodně zralé banány (alespoň 6 hodin v mrazáku)

- 1 zralé avokádo

- lžička lněných semínek ("pro dobré zažívání")

- lžička chia

- lžíce strouhaného kokosu

- lžíce přírodního datlového proteinu (nemusí být, já ho mám doma velkou krabici na zkoušku, tak ho musím pomalu spotřebovávat, moc mi nechutná a protein jsem si pořídila poprvé a nejspíš i naposledy, vždyť stačí hrst mandlí místo prášku a jsme na tom stejném, někdo ale na protein nedá dopustit)


Postup:

Banány, půlku avokáda, lněná semínka, kokos a protein rozmixujete, až budete mít nádhernou zmrzlinovou konzistenci.

Nahoru nakrájíte druhou půlku avokáda, posypete chia, dle chuti můžete polít datlovým nebo agávovým sirupem (pokud ale máte hodně zralé banýny, nanacream je dost sladký sám o sobě, věřte mi).

To je vše :-)


Pozn.: Banány před zamrazením oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

Hrajte si s tím, co máte rádi! Skvělá je varianta banány + kokosový krém + mandlové máslo...nebo libovolné ořechy, sušené plody atd. Kombinujte, hrajte si, popusťte fantazii!